han Coronavirus pandemi har haft økonomiske konsekvenser for næsten alle.

For mange har det betydet, at deres indkomst har taget et hit, med millioner af arbejdstagere furloughed og effektivt nu ansatte i regeringen. Hvis du er selvstændig, så har du måske ikke været i stand til at arbejde på alle.

Men det kaos forårsaget af pandemien strækker sig ind i vores husstand regninger også med tusindvis af realkreditlån låntagere dømt til at bruge endnu længere tid på forfærdelige, overpris tilbud end forventet.

Frigørelse (nogle) fanger
Der er i øjeblikket omkring 140.000 pant fanger i Storbritannien. Disse er låntagere, der er fanget på deres nuværende, dyre realkreditlån aftale, ude af stand til at flytte til et billigere lån.

Ofte har disse låntagere tog deres oprindelige realkreditlån med en långiver, der ikke længere opererer i Storbritannien, som Northern Rock eller Bradford & Bingley, långivere, der ramte muren i den finansielle krak.

Deres lån var ikke bare afskrevet selv – i stedet lånet bøger blev solgt til andre finansielle virksomheder, der forvalter lån, men er ikke reguleret for at tilbyde nye tilbud. Og ikke overraskende disse virksomheder skrue op for renten, opladning satser højere end du typisk vil se fra aktive långivere.

Problemet er, at disse låntagere ikke er i stand til at skifte til en ny långiver, generelt på grund af nye, strengere tegningsgaranti regler indført af tilsynsmyndighederne efter den finansielle krak, som tvinger långivere til at være meget hårdere, når de vurderer, om et lån er overkommelig eller ej.

Når det kommer til pant fanger, disse tests simpelthen gå for vidt. Disse låntagere er up to date med deres betalinger – – hvis de er afskalning ud £ 1.000 om måneden til hedgefond, der købte deres lån, selvfølgelig kunne de råd til £ 700 om måneden med en egentlig, ordentlig realkreditudlåner.

Men hvis de strenge test ikke er bestået, så kan de ikke bevæge sig.

Flytning af målstolperne
Heldigvis i oktober sidste år FCA sammenknebne sine regler for at give långivere til at være en smule mere fleksibel, når de vurderer overkommelige priser af pant fanger.

De fik også en frist for at kontakte relevante låntagere, som måske kunne drage fordel af disse nye vurderinger og derfor være berettiget til en ny aftale.

Men det var ikke den mest opmuntrende forandring. F.eks. er de nye, mere moderate test af overkommelige priser helt frivillige. Hvis en långiver ikke ønsker at anvende dem, behøver de ikke at.

Der er også det faktum, at kun omkring en ud af 12 pant fanger rent faktisk ville være berettiget til en ny aftale i henhold til disse nye regler. Med andre ord sidder langt de fleste fanger stadig fast på deres dyre aftaler.

UK Finance, handel organ, der repræsenterer de fleste af landets realkreditinstitutter, sagde tilbage i januar, at det var ved at etablere en “arbejdsgruppe” for at komme med ideer til at hjælpe de andre låntagere, men det har ikke produceret noget endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *