Tilføjelse isolering og udskiftning af gamle kedler er et par af de måder, du kan forbedre et hjem energieffektivitet og potentielt skære dit realkreditlån betalinger.
Der er mere end blot placeringen og størrelsen af haven til at overveje, når det kommer til at finde den rigtige ejendom til at købe.

Etablering af, hvordan energieffektive ejendommen er også en vigtig faktor for enhver homebuyer.

Disse oplysninger har en større knock-on effekt end blot at beregne, hvilken slags energiregninger du kan stå over for samt – det kan påvirke størrelsen af dit realkreditlån tilbagebetalinger så godt.

Safran Building Society har for nylig besluttet at tilbyde låntagere en økonomisk belønning, i form af en billigere realkreditlån, hvis de forbedrer energieffektiviteten i deres hjem.

Den gensidige tilbyder en to-årig fast forrentede “retro fit” realkreditlån, som låntagere kan tage ud med et depositum på mindst 20%.

Produktet starter med en rente på 1,47%, men satsen er reduceret med 0,1 procentpoint, hvis låntager forbedrer energieffektivitet rating af ejendommen med mindst ét bånd inden for de første seks måneder af ejerboliger. Det leveres med et produkt gebyr på £ 999.
Lad os sætte det i sammenhæng. Sig jeg køber et hus med en energieffektivitet rating af F, hvilket gør det temmelig ineffektiv, med et realkreditlån på £ 180.000 over en 25-årig periode. Det betyder en månedlig tilbagebetaling på £ 717, og i løbet af de to år en samlet pris på £ 17.208.

Men hvis jeg foretage nogle ændringer for at forbedre rating af huset en måned efter endt, måske ved at tilføje isolering til væggene, så pant sats ville falde til 1,37%. Og som et resultat, ville min tilbagebetalinger falde til £ 709.

Efter en måned til den fulde sats, og derefter resten af den faste periode til den lavere sats, over to år, der ville betyde en samlet omkostning på £ 17.024, en besparelse på næsten £ 200.

Nej, det er ikke et liv skiftende beløb. Men det er heller ikke en besparelse at snuse til. Og det har vundet ros fra realkreditmæglere også, med Matthew Fleming-Duffy, direktør for Cherry Mortgage & Finance, fejrer det faktum, at det er “konkurrencedygtige priser, bredt tilgængelige og egnet til formålet.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *