Nye data viser kraftig stigning i klager kommer som nogle ejendomsmæglere får lov til at åbne deres døre for erhvervslivet igen.
Når det kommer til betroede erhverv, ejendomsmæglere har en smule arbejde at gøre.

En undersøgelse foretaget af Ipsos Mori sidste år viste, at de fortsat er en af de mindst betroede erhverv rundt, med kun 30% af befolkningen stoler på dem.

Det kunne være værre – de kunne være journalister (26%), ministre (17%), reklameledere (17%) eller almindelige politikere (14 %). Ikke desto mindre er det ikke fantastisk.

Hvad mere er, vores irritation med ejendomsmæglere er tilsyneladende stigende i betragtning af de seneste data om antallet af klager over dem.

England boliger lockdown letter: har din mening

Stigende antal
Ejendomsombudsmanden har offentliggjort sin årsrapport for 2019, og det giver interessant læsning for dem, der sælger eller lejer boliger til et levende.

I løbet af året modtog Ombudsmanden 5 106 formelle klager over agenter, en stigning på 20 % i forhold til 2018.

Det er interessant, at mens udlejningsagenter er mere tilbøjelige til at være på den modtagende ende af en klage, forblev tallene for dette område relativt statiske.

Rapporten afslørede, at der blev indgivet 2.518 ladeklager i 2019, hvilket er en stigning på 2 % i 2019 i 2019 i 2019.

I modsætning hertil, mens kun 1.669 klager var relateret til salg – dette var en stigning på 27% år-til-år. Hvad mere er, disse klager er ikke falske enten, med Ombudsmanden sidespor den klagende i 78% af tilfældene.

Så hvad er det, at agenter gør det er gnister disse klager?

Huspriser: største risers og faldne afsløret

Hvad vi klager over
Når det kommer til salg, kommunikation og registrering var det største problem med ejendomsmæglere, efterfulgt af klagebehandling, og markedsføring og reklame.

På udlejningssiden var ledelsen den største bugbear, efterfulgt af kommunikation og registrering, og derefter klager håndtering.

Men hvad betyder det i praksis? Heldigvis offentliggjorde Ombudsmanden også oplysninger om nogle af de sager, den har ført tilsyn med i løbet af det seneste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *