Tusindvis af udlejere har skiftet fra langsigtet til ferie udlejning, men vil de være bedre stillet økonomisk?
Den globale pandemi har ikke overraskende ført til en kraftig stigning i efterspørgslen efter britiske ferieejendomme som mange briter planlægger deres sommer staycation.

Kombiner det med det faktum, at slå hårdt ned på finansielle pauser for traditionelle udlejere har stort set overset ferie lader, og det er nemt at se mange udlejere kan være på udkig for at gøre overgangen fra traditionelle langsigtede.

I denne artikel ser vi på fordele og ulemper ved ferie udlejning til at hjælpe dig med at beslutte, om det er det rigtige for dig.

Stigende popularitet af ferie lader
I løbet af de seneste tre år har udlejere gradvist mistet muligheden for at fratrække renter på realkredit fra deres omsætning, før de beregner deres skatteregning.

Siden april har de ikke været i stand til at trække eventuelle finansieringsomkostninger fra deres formueindtjening og modtager kun skattelettelser for disse omkostninger.

Skatteændringen har sammen med en række lovgivningsmæssige ændringer i sektoren, herunder loven om lejeafgifter, fået mange udlejere til at overveje at sælge deres ejendomme.

Andre søger imidlertid at skifte strategi med ferie eller kortsigtet, idet de lader blive et af de vigtigste interesseområder.

Ifølge en rapport fra udlejningsagenten ARLA Propertymark tidligere på året er næsten 50.000 ejendomme blevet ændret fra langtidsudlejning til kortvarig udlejning.

Dens forskning, som blev udført af Capital Economics, fandt, at yderligere 10% af udlejere overvejede at tilbyde kortsigtede lader i fremtiden.

Sådan bliver du en buy-to-let udlejer

Hvad er appellen?
Der er flere grunde udlejere kan tænke på ferie lader, men en stor en er skat.

Med forbehold af visse kriterier kan ejendomme, der anvendes som ferieboliger, stadig fratrække alle deres renter på realkredit og andre finansieringsomkostninger i deres omsætning, før de beregnede skattepligten, som tidligere var tilfældet med buy-to-let-ejendomme.

Bev Dumbleton, chief operating officer hos Sykes Holiday Cottages, siger ferie leje agentur ser et stigende antal udlejere flytte ind ferie udlejning af denne grund.

“Strenge skatteregler for buy-to-lets, indfaset fra 2017, har gjort det stadig vanskeligere at vende et overskud,” siger Dumbleton.

“Dette vil kun blive værre for udlejere.”

Nick Morrey, produkt teknisk chef på mægler John Charcol, mener, at de skifter til ferie udlejning er også motiveret af den stigende staycation tendens.

“Takket være Brexit er Storbritannien ved at blive et mere populært feriemål, og efterspørgslen efter ferieboliger vil sandsynligvis stige og har allerede været det siden folkeafstemningen,” siger Morrey.

En anden faktor, der driver udlejere til at ændre strategi er regeringens plan om at afskaffe § 21 udsættelser.

Mange udlejere er bekymrede for, at de vil blive hængende med vanskelige lejere i lange perioder, når denne ændring træder i kraft.

“Med langsigtede lader, kan det være mere risikabelt at tage på lejere, hvis de ikke viser sig at være helt, hvad du håbede,” siger Dumbleton.

“Udlejere kan finde sig fast i en bindende kontrakt, når tingene ikke er ideelle.”

Selv om ofte døbt ‘no-fault’ udsættelser, udlejer grupper såsom National Landlords Association (NLA) har advaret om, at udlejere typisk bruger § 21 til at smide lejere, der ikke betaler husleje eller forårsager skade.

Der er en anden proces, der kan bruges under disse omstændigheder – en § 8 udsættelse – men NLA forskning har vist udlejere tror ikke denne proces virker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *